Házirend

Itt találod a Ciprus Nyaraló házirendjét. Köszönjük, hogy időt szánsz rá és elolvasod. Így veletek együtt tudjuk biztosítani másoknak is kiadó szállásunkat az ígért igényeknek megfelelően.

Kedves Vendégeink!
A házirend az nyaralóban tartózkodó valamennyi vendégre vonatkozik, kérjük ezen szabályok betartását!

Bejelentkezés / kijelentkezés:
A szálláshely elfoglalása az érkezés napján délután 14 órától 20 óráig lehetséges. A tulajdonos nem a nyaraló területén lakik, ezért érkezés előtt 1 órával kérnénk telefonon értesíteni.
A szálláshely elhagyása a távozás napján délelőtt 10 óráig történik.
Minimum foglalás 2 éj.

24 órás ügyeleti szolgáltatás telefonon.
Szilvi: +36309533168

Fizetés:
A szállás foglalás véglegesítéséhez 30 % előleg befizetést kérünk a megadott bankszámlaszámra. A fennmaradó szállásdíjat és idegenforgalmi adót megérkezéskor kérjük kifizetni készpénzben vagy bankkártyával. Mivel az ár és foglalás a teljes házra vonatkozik, így a számlát csak egy fő részére tudjuk kiállítani. Szobánkénti bontásra nincs lehetőség.
Ha bármilyen okból az előre lefoglalt időszak vége előtt távozik a szállásról, nem áll módunkban a szállásdíjat visszafizetni.

Az udvar és az épület:
Távozáskor a kaput és a házat kérjük minden esetben bezárni. Különösen ügyelve az ablakokra valamint az elektromos berendezéseket, légkondicionálót ne hagyják bekapcsolva.
Vagyontárgyaikban bekövetkezett károkért, személyes tárgyak eltűnéséért nem vállalunk felelősséget.

Kérjük, a kulcsokra nagyon vigyázzanak! 
Amennyiben mégis elveszik, haladéktalanul tájékoztassák a szállásadót!

A parton gyermek csak szülői felügyelettel illetve úszni nem tudó személy csak saját felelősségére tartózkodhat. Az esetleges balesetekért nem vállalunk felelősséget!

Tárgyak, berendezések:
A házban lévő eszközöket kérjük, rendeltetésszerűen használják. A szállás területén okozott kárt a károkozó köteles megtéríteni!

Csónak: Csónakot az vezethet, aki: 14. életévét betöltötte, úszni tud, a vezetésben kellő gyakorlattal rendelkezik, ismeri az 57/2011. (XI. 22.) NFM rendelettel közzétett Hajózási Szabályzat rendelkezéseit és az igénybe vett vízterület sajátosságait. Ha több személy tartózkodik a csónakban, indulás előtt legalább a 16. életévét betöltött vezetőt kell kijelölni. Csónakkal a parttól vagy más kikötőhelyről elindulni, és menetirányt változtatni akkor szabad, ha az a víziközlekedés más résztvevőit nem zavarja, és vízben tartózkodó személyt nem veszélyeztet. A csónakot maximum 4 személy használhatja. A csónakban tartózkodó, úszni nem tudó, valamint 14. évnél fiatalabb személy köteles mentőmellényt viselni.

SUP – Stand Up Paddle: evezős felfújható deszka vízi sporteszköznek minősül.
Vízi sporteszközt az vezethet, aki: 14. életévét betöltötte, úszni tud, a vezetésben kellő gyakorlattal rendelkezik, ismeri az 57/2011. (XI. 22.) NFM rendelettel közzétett Hajózási Szabályzat rendelkezéseit és az igénybe vett vízterület sajátosságait.

A vízi sporteszközön közlekedő minden személy köteles mentőmellényt viselni.
Vízi sporteszközzel éjszaka, továbbá korlátozott látási viszonyok között tilos közlekedni.
Vízi sporteszközzel a menetben levő nagyhajó útvonalát 1000 m-en belül keresztezni, és az ilyen hajókat hátulról 60 m-nél, továbbá oldalról – feltéve, hogy a vízi út méretei ezt lehetővé teszik – 30 m-nél kisebb távolságra megközelíteni tilos.

Vízben tartózkodó személyt – a mentés esetét kivéve – vízi sporteszközzel legalább 10 m távolságban úgy kell kikerülni, hogy az a vízi jármű és a közelebbi part vagy az őt kísérő vízi jármű között maradjon. A vízben tartózkodót a vízi jármű közeledésére – szükség esetén – kiáltással is figyelmeztetni kell.
Ezt az eszközt csak úszni tudó személy használhatja. Max. 2 fő, akik súlya nem haladhatja meg a 170 kg-ot.

A vízi járműveket mindenki saját felelősségére használhatja.

Amennyiben bármilyen hibát, problémát észlelnek a berendezéseken, eszközökön, kérem, azonnal jelezzék.

Takarítás:
A nyaralót vendégeink tisztán veszik át. Ott tartózkodásuk alatt a tisztaságról maguknak kell gondoskodniuk. Egy hétnél hosszabb tartózkodás esetén egy alkalommal takarítást, ágyneműcserét és törölköző cserét biztosítunk.

Dohányzás:
Az épületben dohányozni TILOS! Csak a kijelölt helyeken szabad. Megkérjük dohányzó vendégeinket, hogy a tisztaság fenntartása érdekében az udvaron a csikkeket ne szórják el!

A szálláshelyen 18 éven aluli vendég szeszesitalt nem fogyaszthat, nem dohányozhat.

Szemét elhelyezése, kezelése:
Kérjük a szemetet lehetőség szerint szelektíven gyűjteni az arra kijelölt hulladékgyűjtő edényekben. Arra kérnénk Önöket, hogy a háztartási hulladékot, a műanyag/üveg hulladékot, valamint a bio hulladékot külön kezeljék.

A szemetesekbe minden esetben tegyenek zsákot (konyhaszekrényben található). Amennyiben az itt tartózkodásuk alatt a szemetesek megtelnek, kérjük értelem szerűen a nagykapunál található nagy szemeteskukákba ürítsék. Ügyeljünk együtt környezetünk tisztaságára!

Étkezés:
A szálláshely felszerelt kinti konyhával rendelkezik. A vendégek saját magukról gondoskodnak. Főzésre gáztűzhely áll rendelkezésre. Kérjük, a szobákban ne étkezzenek. Ezt lehetőség szerint a teraszon tegyék.

Tűzrakás:
Szalonnasütéshez, bográcsozáshoz, tárcsázáshoz ingyen tűzifát biztosítjuk. Tűzrakás csak az arra kijelölt helyen lehetséges a tűzvédelmi szabályok betartásával. A köröspartnon a tűzrakóban. Lehetőség szerint kis lángon égjen a tűz, vigyázzunk a Mocsári ciprursa. A magas láng kárt okozhat benne.

Soha ne hagyja ott az égő tűzteret, mindig legyen kéznél oltóanyag egy megfelelő edényben. 

Horgászat:
Horgászati lehetőség napi-, heti-, éves jegy váltása esetén biztosított, az országos horgászrend betartásával.(Érvényes horgászjeggyel!)

Háziállat:
A 15 kg alatti házikedvenceket szívesen látjuk a nyaralóban. 2000 Ft / nap plusz költséggel. A háziállatnak a házban tartózkodnia TILOS! Erre az udvaron van lehetőség kizárólag kistestű kutyák számára, a rend és tisztaság fenntartása mellett. A háziállat után az ürüléket kérnénk összeszedni.

A szálláshely területén tartózkodni kizárólag veszettség ellen beoltott, kisállat egészségügyi kiskönyvvel” rendelkező háziállattal szabad. A szomszédot zavarhatják! A behozott állat által okozott esetleges károkért, testi sérülésért a vendég teljes körűen felelős. A szálláshely területén a közlekedés és a sétáltatás során póráz használata kötelező!

A szálláshely körüli kerítésen lehetnek lyukak, rések, ahol a háziállat elszökhet, ezért kérem fokozottan figyeljenek kedvenceikre! A tulajdonos nem vállal felelőséget a háziállatért vagy azért ha megsebesül szökés közben avagy a szomszéd állataival összevesz, vagy azok sérülést okoznak egymáson!

Egyéb:
A környező házak lakóira és nyaralóira való tekintettel 22.00 óra után kérjük a zaj mellőzését.
A mellékhelyiségeket kérjük rendeltetésszerűen használják, a lefolyókba tilos olyan anyagokat dobni, ami dugulást okozhat!

A kerti tusolónál illetve kerti csapnál sampon, tusfürdő vagy bármilyen vegyszer használata TILOS. Fürdés céljára a benti tusolókat használják.

Gépkocsikkal az arra kijelölt parkolóhelyre álljanak.

A tulajdonos fenntartja a jogot, hogy a botrányosan viselkedő, a házirendet be nem tartó vendégeket nem fogadja, illetve a nyaralóból azonnal eltávolítja.

Megértésüket és szíves együttműködésüket köszönjük!

Kérdésed van? Hívd Szilvit!
Városi lakásban szállnátok meg?

© Minden jog fenntartva!
Ciprus Nyaraló Szarvas

NTAK szám: E620004670